Általános tannyelvű képzés

Emelt óraszámú angol nyelvi képzés célja, hogy az azt elvégző diákok magabiztosan használják mind szóban, mind írásban az angol nyelvet, magas színvonalon kommunikáljanak bármely témáról, továbbá megfelelő alapokkal rendelkezzenek az angol nyelv használatára a továbbtanulásban vagy a munka világában.

A képzés célja, hogy a diákokat sikeresen készítse fel az államilag elismert nyelvvizsgák (B2, C1) megszerzésére, illetve a magyar rendszerű angol nyelvi érettségi közép- és emelt szintű vizsgára.

Kínálatunk szerint az OHEBS emelt óraszámú angol nyelvi képzése kifejezetten a kétszintű magyar érettségire és a magyar felsőoktatásra készít fel kis létszámú osztályokban.

Éppen ezért – mint az az óratervi hálóból is látszik – a rendelkezésre álló szabad és plusz órakeretet az angol nyelv mellett a matematika, a történelem, a magyar, a második idegen nyelv és a földrajz kapja. Ennek eredményeként leendő tanulóink nemcsak az angolt, hanem a többi kötelező érettségi tantárgyat is magasabb óraszámban tanulják, ami a kimeneti vizsgák sikeresebb teljesítéséhez vezet.

A diákok a második idegen nyelvet is alaposabban elsajátíthatják, ezért – pl. fakultációval kiegészülve – érettségit vagy további nyelvvizsgát szerezhetnek, ami a felsőoktatási felvételinél, illetve a diplomaszerzésnél előnyös. A földrajz melletti érv, hogy plusz órával elérhetővé válik az előrehozott középszintű érettségi vizsga 11. évfolyamon. OM azonosító 200783