Iskolai tanácsadó

Orchidea iskolai tanácsadóként az a célunk, hogy a diákokat szolgáljuk.

Mindig nyitva áll a kapunk azon tanulók előtt, akiknek kérdéseik, aggályaik vannak a tanulmányi, pályaválasztási előrementelükkel, szociális/érzelmi fejlődésükkel kapcsolatban a tanítási nap folyamán.

Mit jelent az iskolai tanácsadás?

Az iskolai tanácsadók arra kvalifikáltak, hogy a diákokkal együttműködve segítsenek megoldani a tanulmányaikkal kapcsolatos nehézségeket, támogassák a szociális és érzelmi fejlődésüket, segítsék őket a pályaválasztással és továbbtanulással kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában, illetve az Orchideán túli életre való felkészítésben.

Az Orchidea Iskolák iskolai tanácsadóiként az a küldetésünk, hogy egy olyan átfogó tanácsadói programot biztosítsunk, amely minden diák számára elérhető, és személyes/szociális, tanulmányi, egyetemi és pályaválasztási területeken felmerülő kérdéseivel kapcsolatban igénybevehető.

A szolgáltatások magukban foglalják a csoportos és az egyéni tanácsadást, a tanulmányok támogatását, krízisintervenciót, a karrier- és főiskolai tervek átbeszélését és a diák érdekképviseletet.

Célunk, hogy minden tanulót támogassunk abban, hogy sikeres legyen.

Küldetésünk, hogy lehetőséget biztosítsunk a tanulók intellektuális, szociális, érzelmi és erkölcsi fejlődésére.

Arra törekszünk, hogy minden diákunk aktívan részt vegyen a tanulásban, és tiszteletteljes és felelősségteljes módon oldja meg a felmerülő problémákat, lehetővé téve számukra, hogy a közösség hatékony tagjaivá váljanak, a 21. század kihívásaira felkészülve.

Elképzeléseinket és a céljainkat a tanárokkal, az adminisztratív munkatársainkkal és az iskola többi dolgozójával, a szülőkkel és a közösségi érdekképviselettel folytatott kommunikáció tovább erősíti.

Titoktartási kötelezettség

§ Az iskolai tanácsadók elismerik, hogy titoktartási kötelezettségük van a tanulóval kapcsolatban, de ezt a kötelezettséget össze kell hangolni a család vagy a gyám törvényes és veleszületett jogainak figyelembe vételével, melyek alapvető jelentőséggel bírnak gyermekük életének igazgatása során (ASCA etikai kódex).

Elérhetőségünk

Hétfő - Péntek : 8:00 - 17:00 Tanácsadói Iroda: 002 (fszt.)

Mustafa Karakas

karakas@ohebs.hu

Budapest, Szent László út 59, 1135OM azonosító 200783