Angol tanulás a gimnáziumban

OHEBS Angol Nyelvi Részleg

Az Orchidea Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola (OHEBS) Angol Nyelvi Részlege (ELD) az OHEBS tágabb tanulási közösségének része, mely létfontosságú szerepet játszik abban, hogy a hallgatók olyan szintű angol nyelvtudással rendelkezzenek, amely szükséges ahhoz, hogy teljes mértékben részt vegyenek és profitáljanak a középiskolai tanulmányaikból, és az angol oktatási nyelvű órákat kellő mértékben tudják követni. 

Az OHEBS ELD elkötelezett a hallgatóink számára nyújtott kiváló minőségű angol nyelvű oktatás elérésében.

Az ELD csapatának minden oktatója elkötelezett és aktív tag, és teljes szívből elkötelezett küldetésünk megvalósítása iránt. Az ELD kurzusokat, anyagokat, értékelést és eljárásokat folyamatosan felülvizsgálják, módosítják és fejlesztik a hallgatóink oktatási szükségleteinek mentén. 

Az OHEBS diákjai által megszerzett angol nyelvtudás kétségtelenül hozzájárul a középiskola elvégzése utáni életükre és karrierjükre való felkészüléshez.

Az OHEBS ELD küldetése és jövőképe

Az OHEBS ELD célja, hogy az angol tanítás és tanulás vezető intézménye legyen.

Az OHEBS Angol Nyelvi Részlegének küldetése, hogy kiváló angol nyelvű programokat biztosítson tanítás, tanulás, tudományos munkák és közösségi szolgálat terén.

Előkészítő év (Nyelvi Előkészítő osztály - Prep) angol nyelvi programja

Az Orchidea Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Angol Nyelvi Részlegének Nyelvi Előkészítő osztályának angol nyelvi programjának küldetése, hogy szakképzett oktatók által és átfogó kommunikatív tanterv alapján az angol mint idegen nyelv minőségi intenzív oktatását nyújtsa, a nyelvi előkészítős hallgatók angol nyelvtudásának fejlesztése és középiskolai belépésük megkönnyítése érdekében.

OHEBS ELD célok

Az OHEBS ELD az alábbi célokon keresztül igyekszik megvalósítani küldetését:

  • Az iskola adminisztratív és tanulmányi folyamatainak összehangolása a helyi és nemzetközi középfokú oktatási standardokkal.
  • Minden tanulmányi program tananyagának fejlesztése, frissítése a tanulmányi eredmények alapján.
  • A tanulók angol nyelvtudásának fejlesztése az angol nyelvoktatási program hatékony használatával, és a tanulók segítése a következő angol nyelvi szintek elérésében:
  • B1/B1+ az angol nyelvi előkészítő év végére
  • B2/B2+ a 10. évfolyam végére
  • C1/C1+ a 11. évfolyam végére
  • Olyan tanulási környezet kialakítása tanórán kívüli tevékenységek biztosításával, amelyek élvezetesek és vonzóak a tanulók számára.
  • Oktatási és akadémiai partnerkapcsolatok kialakítása és megerősítése elismert nemzetközi és belföldi intézményekkel.OM azonosító 200783