Fejlesztés az általános iskolában

Intézményünk különleges szervezeti egysége a Fejlesztő Munkacsoport, ahol elhivatott szakembereink közt logopédusok, fejlesztő pedagógusok, pszichológusok dolgoznak szoros szakmai együttműködésben.

A Fejlesztő Munkacsoport fontos hidat képez a szülők, családok, gyerekek és a pedagógusok közt, fejlesztő, támogató munkával segítve a gyerekeket, szülőket és pedagógusokat. A közoktatási intézményekben gyakran elveszettnek érzik magukat a szülők, családok, amikor gyermeküknél tanulási nehézséget vagy viselkedési problémákat jeleznek vissza a pedagógusok. Az Orchidea Iskola tagintézményeiben dolgozó segítő, támogató munkát végző fejlesztők és pszichológusok a családok, gyerekek mellett állnak azon nehézségek, krízishelyzetek esetén is, melyek váratlanul alakulnak ki egy- egy család életében.

Kiemelt figyelmet fordítunk az idejáró gyermekek egyéni szükségleteire. Komplex fejlesztő foglalkozásokon mozgásos- játékos feladatokkal, kompetencia fejlesztéssel támogatjuk a tanulók haladását.

Iskolánk békés, biztonságos légkörének egyik fontos alappillére a segítő, támogató szemléletmód, mellyel a felmerülő problémákhoz és nehézségekhez állunk. 

A foglalkozások órarendi keretben, külön, jól felszerelt teremben, a legmodernebb eszközökkel zajlanak. Ezek az alkalmak magasan képzett, empatikus gyógypedagógusok vezetésével kis csoportokban vagy egyénileg valósulnak meg

A Fejlesztő Munkacsoportról elmondható, hogy egy inspiráló szellemi műhely, mely színvonalas szakmai programokkal, belső továbbképzésekkel, együttműködő attitűddel nyújt hatékony támogatást családoknak pedagógusoknak egyaránt.OM azonosító 200783